Schimb de date BVI

Schimb de date

A fost semnat schimbul de date între BDO și Guvernul Regatului Unit

Pe 12 aprilie 2016. Guvernul Insulelor Virgine Britanice (BVI) și Guvernul Marii Britanii au semnat un schimb de date privind proprietarii finali și un protocol tehnic care ar trebui să intre în vigoare în iunie 2017.

Schimbul de informații permite schimbul de informații despre proprietarii finali între instituţiile competente ale Guvernului BDO şi Marea Britanie. În conformitate cu acordul, guvernul Regatului Unit consideră că modelul BDO este un sistem cu același efect ca un registru public al proprietarilor finali.

PLATFORMA BOSS

Sistem pentru căutarea în siguranță a proprietarilor definitivi

BDO este în proces de dezvoltare a unei noi platforme numită BOSS (Bottom Owner Secure Search System).

Platforma, care ar trebui să prindă viață în iunie, va permite instituțiilor competente ale Guvernului BDO să facă schimb de informații cu instituțiile competente ale Guvernului Marii Britanii în termen de 24 de ore.

Platforma BOSS îndeplinește toate standardele internaționale definite de Grupul de acțiune financiară (FATF) și asigură un echilibru între confidențialitate și transparență, permițând ca informațiile despre proprietarii finali să fie schimbate cu semnatarii rapid și eficient.

Informațiile care vor fi pe platforma BOSS sunt următoarele:

Accesul la BOSS este posibil doar cu o parolă unică. Fiecare agent înregistrat va avea propria sa bază de date pentru a stoca informații despre proprietarii finali. Fiecare bază de date este unică și nu este legată de bazele de date ale altor agenți.

Află ce altceva putem face pentru tine…