Razmjena podataka BVI

Razmjena podataka

Potpisana je razmjena podataka između BDO i Vlade UK

Dana 12. travnja 2016. god. Vlada Britanskih Djevičanskih Otoka (BVI) i Vlada Velike Britanije potpisale su Razmjenu podataka o krajnjim vlasnicima i Tehnički protokol koji bi trebao stupiti na snagu u lipnju 2017.

Razmjena informacija omogućuje razmjenu podataka o krajnjim vlasnicima između nadležnih institucija Vlade BDO i Velike Britanije. U skladu sa sporazumom, Vlada Ujedinjenog Kraljevstva smatra BDO model sustavom s istim učinkom kao i javni registar krajnjih vlasnika.

BOSS PLATFORMA

Sustav za sigurnu pretragu krajnjih vlasnika

BDO je u procesu razvoja nove platforme pod nazivom BOSS (Bottom Owner Secure Search System).

Platforma, koja bi trebala zaživjeti u lipnju, omogućit će nadležnim institucijama Vlade BDO razmjenu informacija s nadležnim institucijama Vlade Velike Britanije u roku od 24 sata.

BOSS platforma zadovoljava sve međunarodne standarde definirane od strane Financial Action Task Force (FATF) i osigurava ravnotežu između privatnosti i transparentnosti, omogućujući brzu i učinkovitu razmjenu informacija o krajnjim vlasnicima s potpisnicima.

Podaci koji će se nalaziti na BOSS platformi su sljedeći:

Pristup BOSS-u moguć je samo uz jedinstvenu lozinku.

Svaki registrirani agent imat će vlastitu bazu podataka za pohranu podataka o krajnjim vlasnicima. Svaka baza podataka je jedinstvena i nije povezana s bazama podataka drugih agenata.

Saznajte što još možemo učiniti za vas…