Coat of arms of Seychelles

Otvaranje offshore tvrtke na Sejšelskim otocima

SEJŠELSKI OTOCI

Internacionalna poslovna tvrtka (IBC)

Internacionalna Poslovna Tvrtka (IBC) je najčešće korišten oblik organiziranja off-shore na Seychelles otocima.

ZAKONSKI ZAHTJEVI

Zakonski zahtjevi su minimalni i fleksibilni:

STATUS IBC

Status IBC dodjeljuje se subjektu uz određene uvjete:

KORACI U OSNIVANJU TVRTKE

Koji su koraci za osnivanje tvrtke na Sejšelima

Kako bi se pokrenuo postupak osnivanja tvrtke na Sejšelskim otocima, potrebno je:

Otvaranje bankovnog računa

Za Sejšelske otoke IBC također vam možemo pomoći pri otvaranju bankovnog računa. Za više informacija posjetite našu stranicu Bankovni računi.

CIJENIK

CIJENE USLUGA

Cijena ovisi o vrsti usluge koju želite koristiti

Saznajte što još možemo učiniti za vas…

PITANJA

Često postavljana pitanja

Sejšeli ili službeno Republika Sejšeli je otočna država u Indijskom oceanu smještena nekih 1500 km istočno od obale Istočne Afrike i sjeveroistočno od otoka Madagaskar. Glavni grad je Victoria.

Formacija, generalna struktura i porezne pogodnosti kompanija na Sejšelima regulisani su zakonom “International Business Companies Act” iz 1994. godine.
Vlada Sejšela je u više navrata mijenjala spomenuti zakon i prilagođavala ga potrebama međunarodnog poslovanja. Novi zakon je stupio na snagu 1. prosinca 2016. godine.

Sejšeli IBC – Internacionalna biznis kompanija – je najpopularniji oblik offshore kompanije, kako na Sejšelima tako i širom sveta. Kako je praksa u celom svetu, tako i na Sejšelima, IBC su specijalno kreirane tako da u potpunosti zadovolje sve potrebe međunarodnog poslovanja.

Iako postoji obaveza internog knjigovodstva, sejšelske kompanije nisu  dužne da podnose finansijske izveštaje. Takođe, ne postoji potreba za godišnjom revizijom.

Osnovne karakteristike sejšelskih kompanija su:

 • Brza registracija
 • Najjeftinije održavanje
 • Potpuna privatnost direktora i vlasnika
 • Dovoljan je 1 direktor i 1 vlasnik (može biti ista osoba)
 • Direktor i vlasnik može biti kako fizičko, tako i pravno lice
 • Mogućnost promene jurisdikcije

Sejšeli IBC – Internacionalna biznis tvrtka – je najpopularniji oblik off-shore kompanije, kako na Sejšelima, tako i diljem svijeta. Kako je praksa u cijelom svijetu, tako i na Sejšelima, IBC su specijalno kreirane tako da u potpunosti zadovolje sve potrebe međunarodnog poslovanja.

Iako postoji obveza internog knjigovodstva, sejšelske tvrtke nisu u dužne podnositi financijske izvještaje. Također, ne postoji potreba za godišnjom revizijom.
Osnovne karakteristike sejšelskih kompanija su:

 • Brza registracija
 • Najjeftinije održavanje
 • Potpuna privatnost direktora i vlasnika
 • Dovoljan je 1 direktor i 1 vlasnik (može biti ista osoba)
 • Direktor i vlasnik može biti kako fizičko, tako i pravna osoba
 • Mogućnost promjene jurisdikcije

Tvrtke na Sejšelima ne plaćaju ni jedan vid poreza. Također, vlasnik firme ne plaća nikakav porez na Sejšelima za prihode svoje tvrtke.

Sejšeli su 100% tax-free jurisdikcija ukoliko tvrtka inkorporirana na Sejšelima ne obavlja nikakvu djelatnost niti surađuje s drugim tvrtkama registriranim na Sejšelima.

Sve IBC tvrtke imaju obvezu voditi interno knjigovodstvo. Knjigovodstvena dokumentacija može se pohranjivati na registriranoj adresi (Sejšeli) ili na adresi koju klijent navede u posebnom dokumentu / rezoluciji direktora (Resolution of Director / s) kojom daje instrukcije registriranom agentu na kojoj adresi će se dokumentacija pohranjivati. Evidencija se čuva 7 godina nakon izvršene transakcije. Tvrtke nisu dužne podnositi financijske izvještaju niti raditi reviziju.

 • Potvrda o Inkorporaciji
 • Memorandum & Articles of Association
 • Potvrda o dioničarima
 • Registar o ravnateljima
 • Register o članovima
 • Cjelokupan set dokumenata ovjeren je apostilom

Identitet i osobni podaci direktora i vlasnika kompanija na Sejšelima nisu dostupni javnosti. Prilikom registracije, Registru na Sejšelima nije potrebno dostavljiti informacija tko je krajnji vlasnik tvrtke. Ovu informaciju posjeduje samo Registrirani Agent. Jedini dokumenti koji su dostupni javnosti su “Memorandum of Association” i “Articles of Association”. Ovi dokumenti ne sadrže informaciju o tome tko su vlasnici tvrtke.

Sejšeli nisu potpisnici Europskih poreznih direktiva, za razliku od nekih drugih offshore jurisdikcija, posebno onih koje su pod neizravnom vlašću Velike Britanije.

Aktivnosti koje tvrtke na Sejšelima ne smiju obavljati su: klađenje, gaming, financijske ustanove, financijski fondovi, trgovanje vrijednosnicama (osim ukoliko se ne pribavi odgovarajuća licenca).

Za tvrtke na Sejšelima možemo asistirati prilikom aplikacije za otvaranje računa diljem svijeta. Banke sa kojima surađujemo su pouzdane financijske institucije s velikim iskustvom u otvaranju i upravljanju, kako privatnih, tako i korporativnih računa. Naši klijenti imaju odličnu korisničku podršku, online bankarstvo, VISA i Master kartice, kao i druge usluge, kao što su factoring, transfer valuta, štedni račun i druge specijalozirane usluge banke.

DOJMOVI KUPACA

Što naši kupci misle o suradnji s nama

Služiti našim klijentima, uključujući korporacije, privatne investicijske tvrtke, vladine organizacije, za nas je privilegija.

Nazovite nas i već danas ćemo započeti proces pokretanja poslovanja ili zakažite konzultacije ako imate bilo kakvih nedoumica

Poruka

Pišite nam