Coat of arms of Hong Kong

Otvaranje offshore tvrtke u Hong Kongu

HONG KONG PODUZEĆA

Info Hong Kong poduzeća

Mnoštvo država Hong Kong vidi kao „off-shore“ državu; međutim stav vlasti u Hong Kongu je da teritorij nije off-shore centar u tradicionalnom smislu riječi, nego područje sa niskim porezima, koji porez ubire prema teritorijalnom principu. U svakom slučaju, koristeći odgovarajuću korporativnu strukturu, rezultat poslovanja može biti da prihodi bez oporezivanja mogu pripasti tvrtki u Hong Kong-u. Samo profit koji je rezultat neposrednog djelovanja u Hong Kong-u je oporeziv, čak i tada maksimalno od 17.5%.

POREZNI SUSTAV

Glavne značajke poduzeća u Hong Kong-u:

KORACI U OSNIVANJU TVRTKE

Koji su koraci za osnivanje tvrtke u Hong Kongu

Kako bi se pokrenuo postupak osnivanja tvrtke na Floridi, potrebno je:

Otvaranje bankovnog računa

Za Hong Kong IBC takođe možemo da Vam asistiramo pri otvaranju bankovnog računa. Za više informacija molimo Vas da posjetite našu stranicu Bankovni računi.

CIJENIK

CIJENE USLUGA

Cijena ovisi o vrsti usluge koju želite koristiti

Saznajte što još možemo učiniti za vas…

PITANJA

Često postavljana pitanja

Hong Kong, službeno Posebna upravna regija Narodne Republike Kine, autonomna je regija u istočnoj Aziji. Na dan 1. srpnja 1997. godine proveden je prijenos suvereniteta sa Velike Britanija na Narodnu Republiku Kinu, ozvaničivši službeni kraj 156 godina britanske administracije u Hong Kongu. Time je Hong Kong postao prva kineska Specijalna Administrativna Regija.

Iako je dio Kine, Hong Kong funkcionira kao samostalna država, sa svojim zakonima, valutom, dok prema ostatku Kine i danas postoje granični prijelazi i naplata carine. Prema principu jedna zemlja, dva sustava, Hong Kong ima drugačiji politički sustav od kontinentalne Kine.

“Limited Company” je najčešći tip tvrtke u Hong Kongu. Tvrtke osnovane u Hong Kongu imaju status punopravne HK tvrtke, te kao takve imaju pravo koristiti sve porezne olakšice i benefite koje pripadaju jednoj HK kompaniji, uključujući CEPA sporazum koji omogućuje slobodnu trgovinu s Kinom.
Većina malih i srednjih poduzeća u Hong Kongu osnovana su kao privatne tvrtke ograničene akcijama i najčešće se nazivaju “private limited companies”. Ovakve kompanije imaju kapital koji je podijeljen u više dionica od kojih svaka ima svoju vrijednost. Dionice su u vlasništvu dioničara koji ima pravo na sudjelovanje u dobiti kompanije. Dioničari imaju pravo na isplatu dividendi, razmjerno njihovom udjelu u akcijama kompanije.

Ne postoje porezi na kapitalnu dobit, porez po odbitku, porez na promet, nema VAT-a niti poreza na neraspoređenu dobit. Navedeni porezi će biti nametnuti samo na prihode koji nastanu iz poslovanja na teritoriju Hong Konga. Sav prihod ostvaren izvan Hong Konga je neoporeziv.

Nominovani servis se sastoji od nominovanog direktora i shareholdera. Korporativni i privatni nominovani servis je dostupan van Hong Konga.

Tvrtke u Hong Kongu dužne su pripremati financijske izvještaje, što uključuje knjigovodstvo i reviziju. Obavezno knjigovodstvo počinje 18 mjeseci nakon inkorporacije tvrtke.

  • Potvrda o formaciji
  • Potvrda o registraciji biznis aktivnosti
  • Set dokumentacije o inkorporaciji

Vlada Hong Konga zahtijeva da se podaci o kompaniji dostave Registru kompanija kako bi bili dostupni javnosti. Privatnost se može očuvati kroz Nominirani servis.

Naziv tvrtke mora biti na engleskom ili kineskom jeziku. Ime koje je slično ili identično imenu već postojeće kompanije neće biti odobreno. Naziv tvrtke se mora završavati na “limited” ili “ltd”.

Za tvrtke u Hong Kongu možemo asistirati prilikom aplikacije za otvaranje računa u Hong Kongu ili diljem svijeta. Banke sa kojima surađujemo su pouzdane financijske institucije s velikim iskustvom u otvaranju i upravljanju, kako privatnih, tako i korporativnih računa. Naši klijenti imaju odličnu korisničku podršku, online bankarstvo, VISA i Master kartice, kao i druge usluge, kao što su factoring, transfer valuta, štedni račun i druge specijalizirane usluge banke.

DOJMOVI KUPACA

Što naši kupci misle o suradnji s nama

Služiti našim klijentima, uključujući korporacije, privatne investicijske tvrtke, vladine organizacije, za nas je privilegija.

Nazovite nas i već danas ćemo započeti proces pokretanja poslovanja ili zakažite konzultacije ako imate bilo kakvih nedoumica

Poruka

Pišite nam