Coat of arms of Hungary

Otvaranje offshore tvrtke u Mađarskoj

INFO MADJARSKA

Mađarska društva sa ograničenom odgovornošću

Osnivanje društva s ograničenom odgovornošću (KFT) idealan je pravni oblik društva ako je broj vlasnika mali. Vrlo je sličan njemačkom GMBH. Kroz ovu vrstu poduzeća realizirana su mnoga strana ulaganja.

MENADŽMENT KOMPANIJE

Kako se tretira KFT?

KFT se tretira kao porezni rezident Mađarske ako se upravljanje ovim pravnim subjektom obavlja iz Mađarske, odnosno ako se glavne poslovne odluke donose iz Mađarske. Ravnatelj ne mora biti državljanin Mađarske. Sastanci direktora moraju se održati u Mađarskoj kako bi zadržali poreznu rezidentnost u Mađarskoj. Vlasnici dionica i/ili direktori mogu biti fizičke i pravne osobe.

Uplaćeni i upisani kapital iznosi 3.000.000 HUF (oko 10.000 EUR). Do uplate kapitala u cijelosti vlasnik dionica odgovara za obveze pravne osobe u visini neuplaćenog kapitala i nema pravo na isplatu dividende. S druge strane, kapital se može uplatiti i iz iznosa ostvarene dobiti društva.

Na primjer, ako vlasnik dionica nije uplatio kapital, a njegova dobit iznosi 10.000.000 HUF, tada će se iznos od 3.000.000 HUF izdvojiti za kapital, a ostatak u iznosu od 7.000.000 HUF može se isplatiti u obliku dividende.

Statusna obveza KFT-a je imati bankovni račun u mađarskoj banci.

Hungary company register
KORACI U OSNIVANJU TVRTKE

Koji su koraci za osnivanje tvrtke u Mađarskoj

Da bismo započeli proceduru osnivanja tvrtke u Mađarskoj, potrebno je:

Otvaranje bankovnog računa

Za Mađarsku IBC također vam možemo pomoći pri otvaranju bankovnog računa. Za više informacija posjetite našu stranicu Bankovni računi.

CIJENIK

CIJENE USLUGA

Cijena ovisi o vrsti usluge koju želite koristiti

Saznajte što još možemo učiniti za vas…

PITANJA

Često postavljana pitanja

Republika Mađarska nalazi se u srednjoj Europi i graniči s Austrijom, Slovenijom, Hrvatskom, Srbijom, Rumunjskom, Ukrajinom i Slovačkom. Jezero Balaton, najveće jezero u srednjoj Europi, velika je turistička atrakcija. Mađarska ima oko 9,9 milijuna stanovnika.

Mađarska obračunava porez po odbitku samo na isplate fizičkim osobama, tako da se isplate mađarskog Kft-a pravnim osobama – vlasnicima dionica Kft-a ne oporezuju. Dividende isplaćene fizičkim osobama nerezidentima oporezuju se po stopi od 15%, osim ako Ugovorom o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja nije drugačije određeno.

Poduzeća su dužna plaćati porez na dobit od 9%. Ova porezna stopa odnosi se na cjelokupni ostvareni prihod.

Od poreza na inovacije izuzeti su samo mikro i mali poduzetnici. Srednja poduzeća podliježu porezu na inovacije od 0,3%.

PDV u Mađarskoj je 27%.

Mađarska je potpisala sporazume o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja sa 70 zemalja.

Postoji servis profesionalnog direktora. Ovaj servis se obnavlja godišnje…

Računovodstvo, izrada financijskih izvješća, PDV i VIES izvješća – izrada i predaja, su obavezni.
Revizija je obavezna u slučajevima kada godišnja dobit društva premašuje milijun eura.
Mađarska tvrtka može se registrirati za EORI broj.

  • Potvrda o osnivanju
  • Statut i Ugovor o osnivanju
  • Registar direktora
  • Registrirana adresa tvrtke
  • Ovjereni potpis direktora

Javno su dostupna imena vlasnika dionica koje posjeduju više od 50% udjela tvrtke, kao i imena direktora.

Zabranjene poslovne aktivnosti: bankarstvo, osiguranje, pružanje financijskih usluga javnosti.

Zabranjeni nazivi tvrtki: upravljanje imovinom, upravitelj imovinom, osiguranje, banka, bankarstvo, broker, brokerska kuća, kapital, kredit, valuta, skrbnik, skrbništvo, trgovac, poslovanje, depozit, derivat, razmjena, fiducijarni, financijski, financijski, fond, budućnost, osiguranje, pozajmljivanje, zajam, zajmodavac, opcija, mirovina, portfelj, rezerve, štednja, sigurnost, dionice, trust ili povjerenici.

Imena tvrtki mogu biti na mađarskom i engleskom jeziku.

Tvrtkama u Mađarskoj možemo pomoći s prijavama za otvaranje računa u cijelom svijetu. Banke s kojima surađujemo pouzdane su financijske institucije s bogatim iskustvom u otvaranju i vođenju privatnih i korporativnih računa. Naši klijenti imaju izvrsnu korisničku podršku, online bankarstvo, VISA i Master kartice, kao i druge usluge, kao što su faktoring, prijenos valuta, štedni račun i druge specijalizirane bankovne usluge.

DOJMOVI KUPACA

Što naši kupci misle o suradnji s nama

Služiti našim klijentima, uključujući korporacije, privatne investicijske tvrtke, vladine organizacije, za nas je privilegija.

Nazovite nas i već danas ćemo započeti proces pokretanja poslovanja ili zakažite konzultacije ako imate bilo kakvih nedoumica

Poruka

Pišite nam