Coat of arms of Delaware

Otvaranje offshore tvrtke u Delaware-u SAD

REGISTRACIJA TVRTKE

Otvaranje LLC Delaware poduzeća

Otvaranje LLC Delaware poduzeća je pametan i profitabilan način za internacionalan biznis. Nakon otvaranja LLC (društvo sa ograničenom odgovornošću) niti jedan član ili menadžer nije osobno odgovoran za bilo kakav dug ili obvezu Delaware poduzeća, i ne podliježe odgovornošću svojom privatnom imovinom.
Slični tipovi poduzeća su DOO u Hrvatskoj/Srbiji/BiH, GmbH u Njemačkoj, Ltd. u Engleskoj.

NUDIMO VAM DVA NAČINA FORMIRANJA LLC

Nudimo Vam dva načina formiranja LLC koji se razlikuju po stupnju privatnosti:

Prvi način

Prvi način omogućava da Vaše ime (ime poduzeća i/ili članova koje ste nam dostavili) bude na listi »Potvrda o formiranju« koji je javni dokument i postoji mogućnost gdje se vidi da ste Vi vlasnik poduzeća. Podatci nisu objavljeni javno, i jedini mogući način za njihovo pribavljanje je da se naruči preslika “Potvrde o Formaciji”, koju može izdati jedino Korporativni registar u Delaware, SAD. Svatko može zatražiti informaciju (za bilo koju tvrtku u Americi) o statusu poduzeća, i mogu se dobiti oficijalni podatci (kad je registrirana, da li je aktivna, da li je plaćena franšizna taksa…). Nije jednostavno doći do tih informacija, ali postoji mogućnost.

Delaware company registration
Delaware company registration

Drugi način

Drugi način formiranja poduzeća je gdje je Certifikat o formiranju objavljen bez imena njegovih članova, a budući da je to jedini javni dokument, ne postoji mogućnost da netko dobije informaciju tko je u biti vlasnik određenog poduzeća. U ovom načinu otvaranja, Vi uz dokumenta tvrtke dobijate još par dokumenata kojima dokazujete vlasništvo nad tvrtkama, i koji Vam omogućavaju upravljanje tvrtkama. Ovi dodatni dokumenti nisu javni. Izdaje ih registrirani agent u USA koji je zadužen za legitimnost registracije tvrtke, a dokumenta su ovjerena žigom javnog bilježnika i apostille ovjerom, čime se potvrđuje njihova istinitost i autentičnost.

KARAKTERISTIKE

Koje su glavne prednosti osnivanja INC-a ili LLC-a u Delawareu?

KORACI U OSNIVANJU TVRTKE

Koji su koraci za osnivanje tvrtke u Delaware-u

Kako bi se pokrenuo postupak osnivanja tvrtke u Delaweru, potrebno je

Otvaranje bankovnog računa

Za Delaware takođe možemo da Vam asistiramo pri otvaranju bankovnog računa. Za više informacija molimo Vas da posetite našu stranicu Bankovni računi.

CIJENIK

CIJENE USLUGA

Cijena ovisi o vrsti usluge koju želite koristiti

Saznajte što još možemo učiniti za vas…

PITANJA

Često postavljana pitanja

Delaware je savezna država u sastavu Sjedinjenih Američkih Država i nalazi u sjeveroistočnom dijelu SAD. Dana 7. prosinca 1787. godine Delaware je postao prva savezna država koja je ratificirala Ustav SAD i od tada se naziva “prva država”.

Četvrti i ujedno posljednji i trenutno važeći Ustav savezne države Delaware usvojen je 1897. godine i njime se jamči sudska, izvršna i zakonodavna vlast u ovjoj saveznoj državi.

Generalna skupština savezne države Delaware sastoji se od predstavničkog doma Kongresa sa 41 članom i Senata sa 21 članom. Generalna skupština se nalazi u gradu Doveru, koji je ujedno i glavni grad.

Zakon u Delawareu smatra se jednim od najfleksibilnijih u SAD i daje veliku slobodu korporacijama da samostalno urede svoju unutarnju organizaciju. Upravo iz tog razloga, veliki broj kompanija je osnovan u Delawareu, uključujući i 60% od svih kompanija na New York burzi.

Delaware LLC je najfleksibilniji tip gospodarskog društva na svijetu. To je razlog zbog čega je LLC entitet postao najpopularniji oblik inkorporacije među gospodarstvenicima diljem svijeta. Struktura tvrtke i pravila po kojima ista djeluje sadržana su u dokumentu koji se naziva “LLC Agreement”, a koji sastavljaju osnivači tvrtke. To znači da uvjete i pravila po kojima će tvrtka biti formirana diktiraju osnivači. Ovo je najveća korist LLC kompanije u odnosu na bilo koji drugi tip tvrtke.

LLC sa jednim članom se ne smatra korporacijom i kao takav ne podliježe plaćanju poreza u SAD. U slučaju tvrtka sa jednim članom, primjenjuje se takozvano “prolazno oporezivanje”. Ovaj tip oporezivanja podrazumijeva da se ne oporezuje sama kompanija već krajnji vlasnik tvrtke. Ukoliko je vlasnik kompanije nerezident u SAD, on nije porezni obveznik i samim tim ne plaća ni jednu vrstu poreza u SAD.

Nominirani Servis se sastoji od nominiranog membera (Shareholder) i nominiranog menadžera (direktora). Korporativni I individualni nominirani servis je dostupan izvan SAD.

Knjigovodstvo i revizija u Delawareu nisu potrebni. Tvrtke u Delawareu nemaju obvezu podnositi izvještaje o vođenju knjiga, revizije, niti podnositi financijske izvještaje. Ipak, postoji obveza internog čuvanja svih ulaznih i izlaznih faktura i izvoda banke (interno knjigovodstvo). Financijski izvještaji se podnese samo u slučaju ukoliko kompanija ostvari profit na teritoriju SAD.

  • Certifikat o formaciji
  • Statement of Authorized Person
  • LLC Agreement
  • Minutes of the first meeting
  • Certificate of Membership

Kako prilikom inkorporacije nije obavezno prikazivanje vlasnika kompanije na certifikatu o formaciji, zakon u Delawareu štiti identitet vlasnika. Do identiteta vlasnika kompanije je moguće doći jedino sudskim putem.

Naziv LLC tvrtke mora se završavati na skraćenicu LLC ili L.L.C ili riječima “Limited Liability Company”. Ukoliko naziv tvrtke sadrži riječi na stranom jeziku, mora biti dostavljen prijevod na negleski jezik. Naziv tvrtke ne smije biti identičan nijednom u registru već postojećem nazivu kompanije.

Za tvrtke u Delawareu možemo asistirati prilikom aplikacije za otvaranje računa diljem svijeta. Banke sa kojima surađujemo su pouzdane financijske institucije s velikim iskustvom u otvaranju i upravljanju, kako privatnih, tako i korporativnih računa. Naši klijenti imaju odličnu korisničku podršku, online bankarstvo, VISA i Master kartice, kao i druge usluge, kao što su factoring, transfer valuta, štedni račun i druge specijalozirane usluge banke.

DOJMOVI KUPACA

Što naši kupci misle o suradnji s nama

Služiti našim klijentima, uključujući korporacije, privatne investicijske tvrtke, vladine organizacije, za nas je privilegija.

Nazovite nas i već danas ćemo započeti proces pokretanja poslovanja ili zakažite konzultacije ako imate bilo kakvih nedoumica

Poruka

Pišite nam