Coat of arms of the UK

Otvaranje offshore tvrtke u Velikoj Britaniji

REGISTRACIJA TVRTKE

LLP kao novi oblik pravne osobe u UK

LLP (partnerstvo s ograničenom odgovornošću) novi je oblik pravne osobe u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ovaj oblik pravne osobe pokazao se kao izuzetno dobro rješenje za sve poduzetnike koji žele iskoristiti fleksibilan porezni režim (niski ili nulti porezi) kao i reputaciju tvrtki registriranih u Velikoj Britaniji.
LLP kombinira organizacijsku fleksibilnost i porezni status partnerstva (članovi, partneri oporezuju se u zemlji prebivališta) s prednostima ograničene odgovornosti. Ovaj oblik osnivanja moguć je jer se LLP vodi kao pravna osoba koja je odvojena od članova koji ga čine.

Nerezidentni partneri podliježu porezu samo na:

  • Dobit koja nastaje u Ujedinjenom Kraljevstvu iako će nerezidentni korporativni partner biti odgovoran za inozemnu dobit koja se odnosi na stalnu poslovnu jedinicu u Ujedinjenom Kraljevstvu
  • Njihov udio u partnerovom prihodu od ulaganja – u mjeri u kojoj nastaje u UK-u – njihov udio u partnerovom prihodu od ulaganja, u mjeri u kojoj nastaje u UK-u – iako nerezidentni korporativni partner treba vratiti svoj udio u inozemstvu prihod od ulaganja koji se odnosi na stalnu poslovnu jedinicu u Velikoj Britaniji
PREDNOSTI

LLP PREDNOSTI:

Svaka fizička ili pravna osoba može biti partner u VB LLP. Ne postoje ograničenja u pogledu državljanstva ili prebivališta partnera, tj. LLP partneri mogu biti rezidenti ili nerezidenti UK-a.

Svaka fizička ili pravna osoba može biti partner u VB LLP. Ne postoje ograničenja u pogledu državljanstva ili prebivališta partnera, tj. LLP partneri mogu biti rezidenti ili nerezidenti UK-a.

ČLANSTVO

VB LLP članstvo

LLP mora imati minimum dva člana sa podjednakim udjelom u odgovornosti. Profit poduzeća se dijeli u skladu sa pojedinačnim učešćem članova poduzeća (proporcionalno).
Podaci o članovima su dostupni javnosti osim ukoliko se odlučite za Nominirani servis.
LLP mora imati minimalno dva nominirana člana (ekvivalent izvršnom direktoru i tajnici poduzeća) sa pravima i dužnostima u LLP koje ima i bilo koji drugi član društva. Ipak, ovi imenovani članovi su odgovorni za stvari, primjerice: potpisivanje dokumenata poduzeća, podnošenje prijave bilo kakvih promjena u članstvu, aktivnosti poduzeća, Registru poduzeća, djelovanje za i u ime poduzeća, godišnjeg izvještaja u ime LLP, potpisivanje računa, … Ova dva člana su odgovorna pred zakonom.

uk offshore company formation
KORACI U OSNIVANJU TVRTKE

Koji su koraci za osnivanje LLP tvrtke

Kako bi se pokrenuo postupak osnivanja tvrtke u UK, potrebno je:

Otvaranje bankovnog računa

Za UK IBC takođe možemo da Vam asistiramo pri otvaranju bankovnog računa. Za više informacija molimo Vas da posetite našu stranicu Bankovni računi.

CIJENIK

CIJENE USLUGA

Cijena ovisi o vrsti usluge koju želite koristiti

Saznajte što još možemo učiniti za vas…

PITANJA

Najčešće postavljana pitanja

LLP je novi oblik pravnog lica u Velikoj Britaniji. Ovaj oblik pravnog lica se pokazao kao izuzetno dobro rešenje za sve vlasnike biznisa koji žele da iskoriste prednosti fleksibilnog poreskog režima (niski ili nulti porezi) ali i ugleda koji imaju kompanije registrovane u Velikoj Britaniji. LLP kombinuje organizacionu fleksibilnost i poreski status koje partnerstvo ima (članovi, partneri se oporezuju u zemlji boravka) sa prednostima koju ograničena odgovornost nosi. Ovaj oblik osnivanja je moguć iz razloga što se LLP posmatra kao pravno lice koje je odvojeno od članova koji ga čine

– LLP je pravno lice čiji članovi uživaju prednosti ograničene odgovornosti
– Bilo koje fizičko ili pravno lice može biti član LLP
– LLP članovima društva koji su strani državljani pruža velike poreske mogućnosti. Oporezivanje se vrši isključivo na nivou pojedinačnog člana društva (partnera).
– LLP u Velikoj Britaniji može da ima sopstveni VAT broj što je prednost za one koji se bave trgovinom na teritoriji Evrope
– Ukoliko LLP ne prodaje svoju robu ili usluge na teritoriji UK, partneri neće biti oporezovani u UK (jedino u zemlji boravišta). LLP je u obavezi da sa poslovnim aktivnostima krene u okviru jedne godine od datuma osnivanja.

LLP mora imati minimum dva člana sa podjednakim udelom u odgovornosti. Profit kompanije se deli u skladu sa pojedinačnim učešćem članova kompanije (proporcionalno).
Podaci o članovima su dostupni javnosti sem ukoliko se odlučite za Nominovani servis.
LLP mora imati minimum dva nominovana člana (ekvivalent izvršnom direktoru i sekretarici kompanije) sa pravima i dužnostima u LLP koje ima i bilo koji drugi član društva. Ipak, ovi imenovani članovi su odgovorni za stvari poput: potpisivanje dokumenata kompanije, podnošenje prijave registru kompanija u vezi bilo kakvih promena u članstvu ili aktivnostima kompanije, podnošenje godišnjeg izveštaja u ime LLP, potpisivanje računa itd. Ova dva člana su odgovorna pred zakonom.

DOJMOVI KUPACA

Što naši kupci misle o suradnji s nama

Služiti našim klijentima, uključujući korporacije, privatne investicijske tvrtke, vladine organizacije, za nas je privilegija.

Nazovite nas i već danas ćemo započeti proces pokretanja poslovanja ili zakažite konzultacije ako imate bilo kakvih nedoumica

Poruka

Pišite nam