Coat of arms of Scotland

Otvaranje offshore tvrtke u Škotskoj

Škotska

Škotska (LP)

LP je partnerski odnos između najmanje jednog vlasnika koji ima neograničenu odgovornost za dugove i obveze LP formacije i jednog ili više partnera koji unose kapital u LP (bilo da je doprinos u novcu ili imovini)

ŠKOTSKA

Ograničena odgovornost

Jedna od glavnih prednosti LP formacije je uvjet da partneri sa ograničenom odgovornošću ne sudjeluju u upravljanju tvrtke vec je odgovornost svakog od partnera ograničena na iznos njihovog doprinosa u LP, što u biti znači da partneri sa ograničenom odgovornošću imaju jednaku korist proisteklu iz ograničene odgovornosti kao i dioničari u dioničarskom društvu.

Scotland company register
Scotland company register

POREZ

Porezna transparentnost

LP tvrtke su prilično transparentne za direktne porezne svrhe UK i nisu tretirane kao posebni porezni entiteti od strane Poreznog ureda i Carinske uprave. UK porezni obveznici koji su partneri u LP tvrtki se direktno oporezuju na svoj dio prihoda ili dobiti od LP i stoga nisu predmet višeslojnog oporezivanja u UK.

Partneri koji nisu rezidenti u UK ili nemaju redovno prebivalište će jedino platiti porez na UK izvore dobiti, Uključujući njihov udio u dobiti koji nastaje iz poslovanja u UK ukoliko partnerstvo obavlja trgovinu u UK. Ne postoji zahtjev za podnošenjem računa.
Dozvoljen je Nominirani servis.

OTVARANJE TVRTKE

Za otvaranje tvrtke potrebno je priložiti sljedeće:

Otvaranje bankovnog računa

Za Škotsku IBC takođe možemo da Vam asistiramo pri otvaranju bankovnog računa. Za više informacija molimo Vas da posetite našu stranicu Bankovni računi.

CIJENIK

CIJENE USLUGA

Cijena ovisi o vrsti usluge koju želite koristiti

Saznajte što još možemo učiniti za vas…

PITANJA

Često postavljana pitanja

Škotska je nacija na sjeverozapadu Europe i jedna od konstitutivnih država Ujedinjenog Kraljevstva. Edinburgh je glavni grad, ali je najveći grad Glasgow.

Na čelu države se službeno nalazi Kraljica Elizabeta II. Škotska ima ograničenu samoupravu unutar Ujedinjenog Kraljevstva. Također, Škotska ima svoje predstavnike u UK Parlamentu. Izvršna i zakonodavna vlast je podijeljena između Vlade i Parlamenta Škotske još od 1999. godine. Parlament UK zadržava kontrolu nad određenim pitanjima, kao što su porezi, socijalna pitanja, obrana i međunarodni odnosi. Škotski Parlament ima zakonodavnu vlast u odnosu na sve druge oblasti vezane za Škotsku, uključujući i ograničeno pravo na upravljanje porezom na dobit.

LP je ograničeno partnerstvo koje se sastoji od bar jednog generalnog partnera koji ima neograničenu odgovornost za dugovanje i obveze tvrtke, kao i od bar jednog “limited” partnera koji doprinosi svojim ulogom u tvrtku, bilo u vidu novca ili imovine. Jedna od osnovnih prednosti LP strukture je da se odgovornost partnera ograničava na iznos svog doprinosa u tvrtku, što znači da partneri imaju ista prava i pogodnosti kao i dioničari u standardnoj “limited” strukturi.

LP tvrtke su prilično transparentne za UK direktne porezne svrhe i nisu tretirane kao posebni porezni entiteti od strane Porezne uprave i Uprave carina. UK porezni obveznici koji su partneri u LP tvrtki direktno se oporezuju na svoj dio prihoda ili dobiti od LP, te stoga nisu predmet višeslojnog oporezivanja u UK.
Partneri koji nisu rezidenti u UK ili nemaju redovno prebivalište će jedino platiti porez na UK izvore prihoda, uključujući njihov udio u profitu koji proizlazi iz poslovanja u UK, ukoliko partnerstvo obavlja trgovinu u UK.

Nominirani servis je dostupan i sastoji se od jednog generalnog i jednog “limited” partnera. Na raspolaganju je nominirani servis u Europskoj Uniji i izvan nje.

Škotska LP je u obvezi voditi knjigovodstvo, kao i da priprema godišnje financijske izvještaje. Također, porezna prijava mora biti podnijeta UK Poreznoj upravi.

  • Potvrda o formaciji
  • Potvrda o registraciji
  • Nacrt rezolucije

Registar će omogućiti na uvid javnosti imena članova LP, što su najčešće offshore entiteti.

Određene biznis aktivnosti nisu dozvoljene, osim ukoliko se ne pribavi odgovarajuća licenca, a to su: upravljanje fondovima, osiguranje, bankarstvo, re-osiguranje, kolektivne investicijske sheme…

Za tvrtke u Škotskoj možemo asistirati prilikom aplikacije za otvaranje računa diljem svijeta. Banke sa kojima surađujemo su pouzdane financijske institucije s velikim iskustvom u otvaranju i upravljanju, kako privatnih, tako i korporativnih računa. Naši klijenti imaju odličnu korisničku podršku, online bankarstvo, VISA i Master kartice, kao i druge usluge, kao što su factoring, transfer valuta, štedni račun i druge specijalozirane usluge banke.

DOJMOVI KUPACA

Što naši kupci misle o suradnji s nama

Služiti našim klijentima, uključujući korporacije, privatne investicijske tvrtke, vladine organizacije, za nas je privilegija.

Nazovite nas i već danas ćemo započeti proces pokretanja poslovanja ili zakažite konzultacije ako imate bilo kakvih nedoumica

Poruka

Pišite nam