Otvaranje offshore tvrtke na Maršalskim Otocima

POGODNOSTI OSNIVANJA IBC

Pogodnosti osnivanja IBC (INTERNATIONAL BUSINESS COMPANY) na Maršalskim otocima:

Ograničenja u poslovanju

Tvrtka osnovana na Maršalskim Otocima ima ista prava kao fizičko lice. Zabranjene su trgovinske aktivnosti sa poduzećima I fizičkim licima, rezidentima na Marshall Islands. Također su zabranjene sljedeće poslovne aktivnosti: bankovne aktivnosti, trust servisi, osiguranje i/ili reosiguranje.

Identitet direktora i dioničara/vlasnika

Identitet direktora i vlasnika poduzeća je povjerljiva informacija i samim tim ne postoji obaveza da taj podatak bude dostupan državnim organima niti javnosti. Uvid u ove podatke je obvezan isključivo ukoliko je poduzeće angažirano na polju javnog prikupljanja sredstava ili se bavi investicionim poslovima u ime drugih privatnih ili pravnih lica.

Naziv kompanije

Za korištenje sljedećih termina potrebna je licenca: bank, charity, establishment, foundation, insurance, partnership, trust, assurance, re-insurance. Nije dozvoljeno imati sljedeće termine kao dio naziva poduzeća: TRUST, BANK, INSURANCE, FOUNDATION, CHARITY.

Broj dioničara poduzeća:
Zahtjevan minimum jedan dioničar
Broj direktora poduzeća:

Zahtjevan minimalno jedan direktor (fizičko ili pravno lice)

Tajnica poduzeća

Minimalno jedno fizičko ili pravno lice. Ne postoje ograničenja po pitanju nacionalnosti niti je obvezno da dotična osoba ili pravno lice budu rezidenti na Marshall Islands.

Registrirano sjedište poduzeća

Obveza je da sjedište i adresa poduzeća budu na Maršalskim Otocima.

Dioničarski ulog

Nije specificiran minimalan iznos depozita. Standardni udio ovlaštenog kapitala je 500 dionica bez navedene nominalne vrijednosti ili sa navedenom nominalnom vrijednošću do 50.000USD i može biti izražen u bilo kojoj valuti. Minimalan iznos dioničarskog uloga je jedna dionica bez navedene nominalne vrijednosti ili sa navedenom nominalnom vrijednošću.

KORACI U OSNIVANJU TVRTKE

Koji su koraci za osnivanje tvrtke na Maršalskim Otocima

Da bismo započeli proceduru osnivanja kompanije na Maršalskim Otocima, potrebno je:

Otvaranje bankovnog računa

Za Maršalske Otoke IBC također vam možemo pomoći pri otvaranju bankovnog računa. Za više informacija posjetite našu stranicu Bankovni računi.

CIJENIK

CIJENE USLUGA

Cijena ovisi o vrsti usluge koju želite koristiti

Saznajte što još možemo učiniti za vas…

PITANJA

Često postavljana pitanja

Internacionalna biznis kompanija (IBC) Maršalovi Otoci je najpopularniji vid offshore kompanije. Slično kao i u drugim jurisdikcijama, off-shore kompanije na Maršalovim Otocima su namijenjene za internacionalno poslovanje. Iako moraju voditi interno knjigovodstvo, IBC tvrtke na Maršalovim Otocima nemaju obvezu podnošenja financijskih izvještaja.

Osnovne prednosti su:
1. Dozvoljene su “bearer shares”
2. Ne postoji obveza podnošenja financijskih izvještaja
3. Veliki broj dopuštenih biznis aktivnosti
4. Prelazak u drugu jurisdikciju
5. Identitet direktora i vlasnika tvrtke nije dostupan javnosti

Nerezidentne tvrtke na Maršalskim otocima izuzete su od plaćanja poreza. Maršalovi Otoci nisu u sustavu razmjene podataka, nametnute od strane OECD organizacije.

Nominirani servis se sastoji od nominiranog direktora i shareholdera. Korporativni i privatni nominirani servis je dostupan izvan Maršalovih Otoka.

Iako moraju voditi interno knjigovodstvo, IBC tvrtke na Maršalovim Otocima nemaju obvezu podnošenja financijskih izvještaja. Također, ne postoji ni obveza provedbe revizije.

  • Potvrda o inkorporaciji
  • Bylaws
  • Endorsement Certificate
  • Statut

Identitet direktora i vlasnika tvrtke je povjerljiva informacija, te samim tim ne postoji obveza da taj podatak bude dostupan državnim organima niti javnosti.
Uvid u ove podatke je obvezan isključivo ukoliko je tvrtka angažirana na polju javnog prikupljanja sredstava ili se bavi investicijskim poslovima u ime drugih privatnih ili pravnih osoba.

Tvrtka osnovana na Maršalovim Otocima ima ista prava kao fizička osoba. Zabranjene su trgovinske aktivnosti s tvrtkama i fizičkim osobama koje su rezidenti na Maršalovim Otocima. Takodje su zabranjene sljedeće poslovne aktivnosti: bankovne aktivnosti, trust servisi, osiguranje i / ili reosiguranje.

Za korištenje sljedećih termina potrebna je licenca: bank, charity, establishment, foundation, insurance, partnership, trust, assurance, re-insurance. Nije dozvoljeno da sljedeći termini budu dio naziva tvrtke: Trust, Bank, Insurance, Foundation, Charity

Za tvrtke na Maršalovim Otocima možemo asistirati prilikom aplikacije za otvaranje računa diljem svijeta. Banke sa kojima surađujemo su pouzdane financijske institucije s velikim iskustvom u otvaranju i upravljanju, kako privatnih, tako i korporativnih računa. Naši klijenti imaju odličnu korisničku podršku, online bankarstvo, VISA i Master kartice, kao i druge usluge, kao što su factoring, transfer valuta, štedni račun i druge specijalozirane usluge banke.

DOJMOVI KUPACA

Što naši kupci misle o suradnji s nama

Služiti našim klijentima, uključujući korporacije, privatne investicijske tvrtke, vladine organizacije, za nas je privilegija.

Nazovite nas i već danas ćemo započeti proces pokretanja poslovanja ili zakažite konzultacije ako imate bilo kakvih nedoumica

Poruka

Pišite nam