Coat of arms of BVI

Otvaranje offshore tvrtke na Britanskim Djevičanskim Otocima BDO (BVI)

INFORMACIJE O FORMIRANJU

Britanski Djevičanski Otoci

BVI tvrtka (British Virgin Islands-Business Company) je vrlo popularan oblik osnivanja jer nudi veliki broj prednosti poput administrativnih olakšica, fleksibilnosti, izuzeća od poreza kao i činjenice da ove tvrtke uživaju veliki ugled u svjetskim financijskim tokovima.

british virgin islands company register
OPŠTE INFORMACIJE

Britanski Djevičanski Otoci - tvrtke

Povjerljivost podataka o vlasnicima

Jedno od osnovnih obilježja BVI kao jurisdikcije je povjerljivost podataka o vlasničkoj strukturi tvrtke. Naime, podatci o vlasnicima i direktorima tvrtke NISU javni podatak. U ove podatke uvid ima isključivo registrirani agent. Registrirani agent zadržava pravo da traži od klijenta da im se dostave dodatne informacije vezano za kompaniju.
Ukoliko vlasnici tvrtke žele, dokument Registar članova/Registar Direktora može biti podnesen Registru tvrtki na BVI.

Struktura

Vlasnik, direktor i dioničar tvrtke u biti može biti i privatna i/ili pravna osoba (nije potrebno da bude rezident). Jedna osoba može biti na sve tri funkcije. Struktura tvrtke se može načiniti u skladu sa potrebama biznisa. Ukoliko jedna osoba obavlja sve tri funkcije u tvrtki ona može imenovati dodatnu osobu koja će djelovati u ime tvrtke u slučaju nekih nepredviđenih okolnosti.

Posebne regulative

U slučaju gdje strana Vlada iz nekog razloga (nacionalizacije, zapljene) oduzme dionice BVI tvrtke vlasniku tvrtke, vlasnik ima pravo tražiti od Suda na BVI da se to ignorira, a klijent i dalje smatra vlasnikom dionica.
BVI ima ugovor o izbegavanju dvojnog oporezivanja sa Velikom Britanijom, Japanom i Švicarskom.

Knjigovodstvo i podnošenje financijskih izvještaja

Tvrtke na BVI nemaju obvezu knjigovodstva niti podnošenja izvještaja. Ipak tvrtke moraju imati neku evidenciju novčanih transakcija koja će u svakom trenutku biti dostupna eventualnoj inspekciji.

Oblici osnivanja

Tvrtke na BVI mogu biti osnovane na jedan od sljedećih načina: tvrtke ograničene dionicama, tvrtke ograničene garancijama, neograničene tvrtke, tvrtke sa ograničenom namjenom.

Naziv tvrtke

Naziv ne smije biti istovjetan niti sličan nazivu bilo koje druge tvrtke osnovane na BVI.
Zabranjene riječi u nazivu tvrtke:”Assurance”, “Bank”, “Building Society”, “Chamber of Commerce”, “Chartered”, “Cooperative”, “Credit”, “Imperial”, “Municipal”, “Royal”, “Trust” i svaka druga riječ sličnog značenja, kao ni termini koji promidžu bilo koju države ili državnu instituciju.
Nazivi tvrtke ograničene dionicama/garancijama moraju svršiti sa nekim od sljedećih riječi: “Limited”, “Corporation”, “Incorporated”; “Societe Anonyme”, “Sociedad Anonima”, “Ltd”, “Corp”, “Inc “ili “S.A.”
Naziv tvrtke ograničene namjene mora svršiti sa (SPV) Limited ili (SPV) Ltd.

NIJE DOZVOLJENO

Tvrtkama na BVI nije dozvoljeno da se bavi sljedećim aktivnostima:

KORACI U OSNIVANJU TVRTKE

Koji su koraci za osnivanje tvrtke na BVI

Da bismo započeli proceduru osnivanja tvrtke na BVI, potrebno je:

Otvaranje bankovnog računa

Za BVI IBC također vam možemo pomoći pri otvaranju bankovnog računa. Za više informacija posjetite našu stranicu Bankovni računi.

CIJENIK

CIJENE USLUGA

Cijena ovisi o vrsti usluge koju želite koristiti

Saznajte što još možemo učiniti za vas…

PITANJA

Često postavljana pitanja

Britanski Djevičanski Otoci su britanski prekomorski teritorij koji se nalazi u Karipskom regionu, istočno od Porto Rica. Stanovnici BDO su klasificirani kao državljani Britanskih prekomorskih teritorija i od 2002. godine im je dozvoljeno da apliciraju za državljanstvo Velike Britanije. Glavni grad, Road Town, se nalazi na Tortoli, najvećem otoku koje je dugačko 20 km, a široko oko 5 km. Ovaj otok ima populaciju oko 28 000 ljudi, od kojih 23,5 tisuća živi na Tortoli.

Uređenje BDO je parlamentarna demokracija. Izvršna vlast na otoku je u rukama Kraljice Elizabete II i u njeno ime je obavlja Guverner BDO. Guvernera postavlja Kraljica na preporuku britanske vlade. Ministarstvo obrane i vanjskih poslova je u nadležnosti Velike Britanije.

Od usvajanja prvog zakona kojim je regulirano poslovanje IBC tvrtke 1984. godine, ovaj zakon je služio kao model drugim jurisdikcijama. Dana 1. siječnja 2005. godine, potpuno nova verzija zakona je stupila na snagu. Novi zakon je samo nastavak daljnjeg razvoja ove izvanredno uređene jurisdikcije. Novi zakon je u potpunosti prilagođen potrebama modernog financijskog poslovanja 21 stoljeća.

IBC – Internacionalna Biznis Tvrtka je najčešće korišteni službeni naziv za takozvane “offshore” kompanije. S više od 600 000 tvrtki i 5000 novih tvrtki svakog mjeseca, BDO je uvjerljivo najpopularnija jurisdikcija, takozvani porezni raj.

Tvrtke registrirane na BDO su izuzete od svih vrta poreza, dividendi, prihoda, zarada, kompenzacija i svih vrsta kapitalnih prihoda i dobitaka. Također, nema poreza na imovinu, nasljeđe ili poklon.

Nominirani servis se sastoji od nominiranog direktora i shareholdera. Korporativni i privatni nominirani servis je dostupan na BDO.

Tvrtke na BDO nemaju obvezu podnositi izvješća o vođenju knjiga, revizije, niti podnositi financijske izvještaje. Ipak, postoji obveza internog čuvanja svih ulaznih i izlaznih faktura i izvoda banke (interno knjigovodstvo). Interno knjigovodstvo ne mora se čuva na BDO. Mjesto gdje će se knjigovodstvo čuvati određuje klijent i ono nije dostupno javnosti.

  • Potvrda o formaciji
  • Imenovanje direktora
  • Registar direktora
  • Registar članova
  • Potvrda akcija (shares)

Vlada BDO ne zna tko su direktori i shareholeri (dioničari) kompanija. Tu informaciju ima samo registrirani agent koji tu informaciju nije dužan da podijeli s drugim osobama ili državnim ustanovama, osim u slučaju sudskoga naloga.

BDO tvrtke ne mogu biti registrirane pod nazivom koji je identičan ili sličan s nazivom već postojeće kompanije na BDO. Također, kako na BDO postoji mogućnost rezerviranja naziva, Registar će odbiti naziv ukoliko je isti već rezerviran.
Bez licence, BDO tvrtke ne mogu uzeti naziv koji sadrži sljedeće riječi: “restricted”, ” assurance “,” bank “,” building society “,” chamber of commerce “,” imperial “,” royal “,” trust “ili bilo koju slična riječ.

Za tvrtke na Belizeu možemo asistirati prilikom aplikacije za otvaranje računa na BDO ili diljem svijeta. Banke sa kojima surađujemo su pouzdane financijske institucije s velikim iskustvom u otvaranju i upravljanju, kako privatnih, tako i korporativnih računa. Naši klijenti imaju odličnu korisničku podršku, online bankarstvo, VISA i Master kartice, kao i druge usluge, kao što su factoring, transfer valuta, štedni račun i druge specijalozirane usluge banke.

DOJMOVI KUPACA

Što naši kupci misle o suradnji s nama

Služiti našim klijentima, uključujući korporacije, privatne investicijske tvrtke, vladine organizacije, za nas je privilegija.

Nazovite nas i već danas ćemo započeti proces pokretanja poslovanja ili zakažite konzultacije ako imate bilo kakvih nedoumica

Poruka

Pišite nam