Coat of arms of Hong Kong

Otvaranje offshore kompanije u Hong Kongu

REGISTRACIJA FIRME

Info Hong Kong

Hong Kong – otvaranje offshore firme može da bude veoma korisno i isplativo, ako se ispoštuje odgovarajuća korporativna struktura. Mnoštvo država Hong Kong posmatra kao offshore jurisdikciju, međutim stav vlasti u Hong Kongu je da teritorija nije offshore centar u tradicionalnom smislu reči, nego područje sa niskim porezima, koji porez ubira prema teritorijalnom principu. U svakom slučaju, koristeći odgovarajuću korporativnu strukturu, rezultat poslovanja može biti da prihodi bez oporezivanja mogu pripasti firmi u Hong Kongu. Samo profit koji je rezultat neposrednog delovanja u Hong Kongu je oporeziv, čak i tada maksimalno od 17.5%.

PORESKI SISTEM

Glavne karakteristike firmi u Hong Kongu:

KORACI U OSNIVANJU KOMPANIJE

Koji su koraci za osnivanje kompanije u Hong Kongu

Da bismo započeli proceduru osnivanja kompanije u Hong Kongu, potrebno je:

Otvaranje offshore bankovnog računa

Nudimo Vam uslugu asistiranja pri otvaranju bankovnog računa. Za više informacija molimo Vas da posetite našu stranicu Bankovni računi.

CENOVNIK

CENE USLUGA

Cena zavisi od vrste usluge koju želite da koristite

Saznajte šta još možemo da učinimo za vas…

PITANJA

Najčešće postavljana pitanja

Hong Kong, zvanično Posebna upravna regija Narodne Republike Kine, je autonomna regija u istočnoj Aziji. Prvog jula 1997. godine sproveden je prenos suvereniteta s Velike Britanije na Narodnu Republiku Kinu, ozvaničivši službeni kraj 156 godina britanske administracije Hong Konga. Time je Hong Kong postao prva prva kineska Specijalna Administrativna Regija.

Iako je deo Kine, Hong Kong funkcioniše kao samostalna država, sa svojim zakonima, valutom, dok prema ostatku Kine i danas postoje granični prelazi i naplata carine. Prema principu jedna zemlja, dva sistema, Hong Kong ima drugačiji politički sistem od kontinentalne Kine.

„Limited Company“ je najčešći tip kompanije u Hong Kongu. Kompanije osnovane u Hong Kongu imaju status punopravne HK kompanije i kao takve imaju pravo da koriste sve poreske olakšice i benefite koji pripadaju jednoj HK kompaniji, uključujući i CEPA sporazum koji omogućava slobodnu trgovinu sa Kinom.
Većina malih i srednjih preduzeća u Hong Kongu su osnovana kao privatne kompanije ograničene akcijama i najčešće se nazivaju „private limited companies“. Ovakve kompanije imaju kapital koji je podeljen u više akcija od kojih svaka ima svoju vrednost. Akcije su u vlasništvu akcionara koji ima pravo na učešće u dobiti kompanije. Akcionari imaju pravo na isplatu dividendi, srazmerno njihovom udelu u akcijama kompanije.

Ne postoje porezi na kapitalnu dobit, porez po odbitku, porez na promet, nema VAT-a niti porez na neraspoređenu dobit. Navedeni porezi će biti nametnuti samo na prihode koji proizilaze iz poslovanja na teritoriji Hong Konga. Sav prihod ostvaren van Hong Konga je neoporeziv.

Nominovani servis se sastoji od nominovanog direktora i shareholdera. Korporativni i privatni nominovani servis je dostupan van Hong Konga.

Kompanije u Hong Kongu su dužne da pripreme finansijske izveštaje, što uključuje knjigovodstvo i reviziju. Obavezno knjigovodstvo počinje 18 meseci nakon inkorporacije kompanije.

  • Sertifikat o formaciji
  • Sertifikat o registraciji biznis aktivnosti
  • Set dokumentacije o inkorporaciji
Vlada Hong Konga zahteva da se podaci o kompaniji dostave Registru Kompanija kako bi bili dostupni javnosti. Privatnost se može očuvati kroz Nominovani Servis.
Ime kompanije mora biti na engleskom ili kineskom jeziku. Ime koje je slično ili identično već postojećoj kompanije neće biti odobreno. Ime kompanije se mora završavati na „limited“ ili „ltd“.

Za kompanije u Hong Kongu možemo asistirati prilikom aplikacije za otvaranje računa u Hong Kongu ili širom sveta. Banke sa kojima sarađujemo su pouzdane finansijske institucije sa velikim iskustvom u otvaranju i upravljanju, kako privatnih, tako i korporativnih računa. Naši klijenti imaju odličnu korisničku podršku, online bankarstvo, VISA i Master kartice, kao i druge usluge, kao što su factoring, transfer valuta, štedni račun i druge specijalizovane usluge banke.

UTISCI KLIJENATA

Šta naši klijenti misle o saradnji sa nama

Pružanje usluga našim klijentima, uključujući korporacije, privatne kapitalne kompanije, vladine organizacije, za nas predstavlja privilegiju.
Pozovite nas i pokrenućemo postupak otvaranja firme još danas ili zakažite konsultacije ako imate neke nedoumice
Poruka

Pošaljite nam poruku