Coat of arms of Wyoming

Otvaranje offshore kompanije u Vajomingu

REGISTRACIJA FIRME

Vajoming SAD kao offshore jurisdikcija

Osnivanje offshore kompanije LLC (DOO – društvo sa ograničenom odgovornošću) u Vajomingu je pametan i profitabilan način za razvoj internacionalnog biznisa. Nakon osnivanja LLC kompanije, vlasnik nije odgovoran sopstvenom imovinom za bilo koju obavezu kompanije. Menadžment kompanije – zahtevan broj vlasnika i direktora – jedan ili više. Ne postoji ograničenje po pitanju nacionalne pripadnosti vlasnika LLC kompanije.

IZVOD IZ REGISTRA

Izvod iz registra bi trebalo da sadrži sledeće informacije:

KORACI U OSNIVANJU KOMPANIJE

Koji su koraci za osnivanje kompanije u Vajomingu

Da bismo započeli proceduru osnivanja kompanije u Vajomingu, potrebno je:

Otvaranje offshore bankovnog računa

Nudimo Vam uslugu asistiranja pri otvaranju bankovnog računa. Za više informacija molimo Vas da posetite našu stranicu Bankovni računi.

CENOVNIK

CENE USLUGA

Cena zavisi od vrste usluge koju želite da koristite

Saznajte šta još možemo da učinimo za vas…

PITANJA

Najčešće postavljana pitanja

Vajoming je savezna država u Sjedinjenim Američkim Državama i nalazi se u njenom severnom delu. Glavni grad je Šajen. Ustav Vajominga garantuje saveznoj državi izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast. Zakonodavno telo u Vajomingu čini 60 članova Predstavničkog Doma kao i 30 članova Senata.

Izvršna vlast je u rukama Guvernera i uključuje sekretara države, revizora, finansijskog predstavnika kao i upravnika javnog obrazovanja. Vajoming nema glavnog poručnika. Umesto njega, sekretar države obavlja njegov posao.

Vajoming je slabo naseljena država i kao takva ima pravo na samo jednog zastupnika u Predstavničkom Domu i ukupno tri elektorska glasa.

Vajoming LLC je najfleksibilniji tip privrednog društva na svetu. To je razlog zbog čega je LLC entitet postao najpopularniji oblik inkorporacije među privrednicima širom sveta. Struktura kompanije i pravila po kojima ista posluje su sadržana u dokumentu koji se naziva „LLC Agreement“, a koji sastavljaju osnivači kompanije. To znači da uslovi i pravila po kojima će kompanija biti formirana diktiraju osnivači. Ovo je najveća korist LLC kompanije u odnosu na bilo koji drugi tip kompanije.

LLC sa jednim članom se ne smatra korporacijom i kao takav ne podleže plaćanju poreza u SAD. U slučaju kompanija sa jednim članom, primenjuje se takozvano “prolazno oporezivanje”. Ovaj tip oporezivanja podrazumeva da se ne oporezuje sama kompanija već krajnji vlasnik kompanije. Ukoliko je vlasnik kompanije nerezident u SAD, on nije poreski obveznik i samim tim ne plaća ni jednu vrstu poreza u SAD.

Nominovani Servis se sastoji od Nominovanog vlasnika deonica (shareholdera) i Nominovanog Menadžera (direktora). Korporativni i individualni nominovani servis je dostupan van SAD.

Knjigovodstvo i revizija u Vajomingu nisu potrebni. Kompanije u Vajomingu nemaju obavezu da podnose izveštaje o vođenju knjiga, revizije niti da podnose finansijske izveštaje. Ipak, postoji obaveza internog čuvanja svih ulaznih i izlaznih faktura i izvoda banke (interno knjigovodstvo). Finansijski izveštaji se podnose samo u slučaju ukoliko kompanija ostvari profit na teritoriji SAD.

  • Sertifikat o formaciji
  • Statement of Authorized person
  • LLC Agreement
  • Minutes of the first meeting
  • Sertifikat o vlasništvu
Država Vajoming nalaže da se vlasnici i direktori kompanija učine dostupnim javnosti. Privatnost se može sačuvati uzimanjem Nominovanog servisa.

Naziv kompanije se mora završavati sa „Limited Liability Company“, „Limited Company“, „Ltd. Co.“, „LC“, „LLC“ ili „L.L.C.“ Naziv ne sme sadržati termin koji implicira obavljanje poslovnih aktivnosti drugačijih od onih prikazanih u dokumentu Articles of Organization.
Naziv kompanije ne sme biti sličan nazivu postojeće LLC kompanije, tržišne i/ili servisne marke registrovane u državi osnivanja. Upotreba termina “Trust” je zabranjena. Upotreba termina „Academy,“ „Education,“ „University“ i „School“ zahteva odobrenje od strane nadležne institucije – Ministarstva obrazovanja.

Za kompanije u Vajomingu možemo asistirati prilikom aplikacije za otvaranje računa širom sveta. Banke sa kojima sarađujemo su pouzdane finansijske institucije sa velikim iskustvom u otvaranju i upravljanju, kako privatnih, tako i korporativnih računa. Naši klijenti imaju odličnu korisničku podršku, online bankarstvo, VISA i Master kartice, kao i druge usluge, kao što su factoring, transfer valuta, štedni račun i druge specijalizovane usluge banke.

UTISCI KLIJENATA

Šta naši klijenti misle o saradnji sa nama

Pružanje usluga našim klijentima, uključujući korporacije, privatne kapitalne kompanije, vladine organizacije, za nas predstavlja privilegiju.
Pozovite nas i pokrenućemo postupak otvaranja firme još danas ili zakažite konsultacije ako imate neke nedoumice
Poruka

Pošaljite nam poruku