Coat_of_arms_of_Estonia.svg

Estonia

FORMIRANJE KOMPANIJE

Formiranje kompanije sa e-Residency statusom

Estonija je prva zemlja koje nudi e-Residency – digitalni identitet i status koji izdaje vlada i koja omogućava pristup transparentnom poslovnom okruženju u Estoniji. Preduzetnici sa dobijenim e-Residency statusom mogu osnovati kompaniju u Estoniji sa sedištem u EU i upravljati njenim poslovanjem potpuno online, iz bilo kog dela sveta. Našim klijentima asistiramo prilikom apliciranja i ostvarivanja e-Residency statusa i svakom vlasniku, akcionaru i članu odbora se savetuje da ostvari e-Residency status, nakon čega se osniva kompanija. Prosečno vreme za dobijanje e-Residency statusa je 6 do 8 nedelja.

ZAKONSKI USLOVI

Zakonski uslovi

POREZ NA DOBIT

Porez na dobit preduzeća

Porez na dobit preduzeća iznosi 0% ako se ne isplaćuju dividende. Porez na profit, odnosno kada se dividende distribuiraju, je 20%.

Računovodstvo nije obavezno ali se savetuje, revizija nije neophodna. Kada kompanije postane obveznik PDV-a, računovodstvo je obavezno da se radi na mesečnom nivou.

Standardna stopa PDV-a je 20%.

KORACI U OSNIVANJU KOMPANIJE

Koji su koraci za osnivanje kompanije u Estoniji

Da bismo započeli proceduru osnivanja kompanije u Estoniji, potrebno je:

Otvaranje bankovnog računa

Koju god jurisdikciju da izaberete, mi možemo da Vam asistiramo pri otvaranju bankovnog računa. Za više informacija molimo Vas da posetite našu stranicu Bankovni računi.

CENOVNIK

CENE USLUGA

Cena zavisi od vrste usluge koju želite da koristite

Saznajte šta još možemo da učinimo za vas…