Coat of arms of Seychelles

Otvaranje Offshore Kompanije Sejšeli IBC

INFO

Sejšeli

Internacionalna biznis kompanija (IBC) je najčešće korišćen oblik organizovanja off-shore kompanija na Sejšelima. Otvaranje Offshore Kompanije Sejšeli IBC Vam omogućava visok nivo privatnosti a poslovanje se vrši bez poreza.

ZAKONSKI ZAHTEVI

Zakonski zahtevi su minimalni i fleksibilni:

OPŠTE ODREDBE

Status IBC dodeljuje se subjektu uz određene uslove:

KORACI U OSNIVANJU KOMPANIJE

Koji su koraci za osnivanje kompanije na Sejšelima

Da bismo započeli proceduru osnivanja kompanije na Sejšelima, potrebno je:

Otvaranje offshore bankovnog računa

Nudimo Vam uslugu asistiranja pri otvaranju bankovnog računa. Za više informacija molimo Vas da posetite našu stranicu Bankovni računi.

CENOVNIK

CENE USLUGA

Cena zavisi od vrste usluge koju želite da koristite

Saznajte šta još možemo da učinimo za vas…

PITANJA

Najčešće postavljana pitanja

Sejšeli ili zvanično Republika Sejšeli je ostrvska država u Indijskom okeanu smeštena nekih 1500km istočno od obale Istočne Afrike i severoistočno od ostrva Madagaskar. Glavni grad je Viktorija.

Formacija, generalna struktura i poreske pogodnosti kompanija na Sejšelima su regulisane zakonom „International Business Companies Act“ iz 1994. godine.

Vlada Sejšela je u više navrata menjala pomenuti zakon i prilagođavala ga potrebama međunarodnog poslovanja. Novi zakon je stupio na snagu 1. decembra 2016. godine.

Sejšeli IBC – Internacionalna biznis kompanija – je najpopularniji oblik offshore kompanije, kako na Sejšelima tako i širom sveta. Kako je praksa u celom svetu, tako i na Sejšelima, IBC su specijalno kreirane tako da u potpunosti zadovolje sve potrebe međunarodnog poslovanja.

Iako postoji obaveza internog knjigovodstva, sejšelske kompanije nisu dužne da podnose finansijske izveštaje. Takođe, ne postoji potreba za godišnjom revizijom.

Osnovne karakteristike sejšelskih kompanija su:

 • Brza registracija
 • Najjeftinije održavanje
 • Potpuna privatnost direktora i vlasnika
 • Dovoljan je 1 direktor i 1 vlasnik (može biti ista osoba)
 • Direktor i vlasnik može biti kako fizičko, tako i pravno lice
 • Mogućnost promene jurisdikcije

Kompanije na Sejšelima ne plaćaju ni jedan vid poreza. Takođe, vlasnik firme ne plaća nikakav porez na Sejšelima za prihode svoje kompanije.

Sejšeli su 100% tax-free jurisdikcija ukoliko kompanija inkorporirana na Sejšelima ne obavlja nikakvu delatnost niti sarađuje sa drugim kompanijama registrovanim na Sejšelima.

Nominovani servis se sastoji od nominovanog direktora i shareholdera. Korporativni i privatni nominovani servis je dostupan na Sejšelima.

Sve IBC kompanije imaju obavezu da vode interno knjigovodstvo. Knjigovodstvena dokumentacija može da se čuva na registrovanoj adresi (Sejšeli) ili na adresi koju klijent navede u posebnom dokumentu/rezoluciji direktora (Resolution of Director/s) kojom daje instrukcije registrovanom agentu na kojoj adresi će se dokumentacija čuvati. Evidencija se čuva 7 godina nakon izvršene transakcije. Kompanije nisu dužne da podnose finansijske izveštaje niti da rade reviziju.

 • Sertifikat o Inkorporaciji
 • Memorandum & Articles of Association
 • Sertifikat o deoničarima
 • Registar o direktorima
 • Registar o članovima
 • Celokupan set dokumenata je overen apostilom
Identitet i lični podaci direktora i vlasnika kompanija na Sejšelima nisu dostupni javnosti. Prilikom registracije, Registru na Sejšelima nije potrebno da se dostavlja informacija ko je krajnji vlasnik kompanije. Ovu informaciju poseduje samo Registrovani Agent. Jedini dokumenti koji su dostupni javnosti su „Memorandum of Association“ i „Articles of Association“. Ovi dokumenti ne sadrže informaciju o tome ko su vlasnici kompanije. Sejšeli nisu potpisnici Evropskih poreskih direktiva, za razliku od nekih drugih off-shore jurisdikcija, posebno onih koje su pod indirektnom vlašću Velike Britanije.
Aktivnosti koje kompanije na Sejšelima ne smeju da obavljaju su: klađenje, gaming, finansijske ustanove, finansijski fondovi, trgovanje hartijama od vrednosti (osim ukoliko se ne pribavi odgovarajuća licenca).

Za kompanije na Sejšelima možemo asistirati prilikom aplikacije za otvaranje računa širom sveta. Banke sa kojima sarađujemo su pouzdane finansijske institucije sa velikim iskustvom u otvaranju i upravljanju, kako privatnih, tako i korporativnih računa. Naši klijenti imaju odličnu korisničku podršku, online bankarstvo, VISA i Master kartice, kao i druge usluge, kao što su factoring, transfer valuta, štedni račun i druge specijalizovane usluge banke.

UTISCI KLIJENATA

Šta naši klijenti misle o saradnji sa nama

Pružanje usluga našim klijentima, uključujući korporacije, privatne kapitalne kompanije, vladine organizacije, za nas predstavlja privilegiju.
Pozovite nas i pokrenućemo postupak otvaranja firme još danas ili zakažite konsultacije ako imate neke nedoumice
Poruka

Pošaljite nam poruku