Coat of arms of Belize

Otvaranje offshore kompanije na Belize-u

REGISTRACIJA KOMPANIJE

Prednosti registracije Belize nerezidentne kompanije

Belize IBC je Društvo sa Ograničenom Odgovornošću oslobođeno poreza i devizne kontrole, osnovano prema zakonima na Belizeu. Sve njegove poslovne aktivnosti i ostvareni profit moraju biti provedeni izvan Belizea pri čemu kompanija i dalje ostvaruje sve pogodnosti u skladu sa zakonom. Belize IBC često koriste pojedinci za kupovinu i lizing imovine, imovinsko planiranje, optimizaciju poreza, trust-a kao i međunarodne kompanije u prekograničnim transakcijama.
KARAKTERISTIKE

Osnovne karakteristike Belize IBC su:

KORACI U OSNIVANJU KOMPANIJE

Lista dokumentacije koja se dobije po osnivanju kompanije

Otvaranje offshore bankovnog računa

Nudimo Vam uslugu asistiranja pri otvaranju bankovnog računa. Za više informacija molimo Vas da posetite našu stranicu Bankovni računi.

CENOVNIK

CENE USLUGA

Cena zavisi od vrste usluge koju želite da koristite

Saznajte šta još možemo da učinimo za vas…

PITANJA

Najčešće postavljana pitanja

Belize je država na istočnoj obali Centralne Amerike. Belize se smatra centralno-američkom i karipskom zemljom sa snažnim vezama sa Latinskom Amerikom i Karipskim Regionom. Belize je član raznih svetskih organizacija, kao što su CARICOM, CELAC, SICA …

Belize je u sastavu Komonvelta i Kralj Čarls III je zvanično na čelu države. Belize je parlamentarna demokratija koju predstavlja Guverner koga predlaže Premijer. Guverner po nacionalnosti mora biti Beližanin.

IBC – Internacionalna biznis kompanija je najčešći oblik takozvanih offshore kompanija koji se koristi širom sveta. Svaki poreski raj ima svoju verziju IBC.

IBC je privatna kompanija kojoj je dozvoljeno da posluje širom sveta. IBC je oslobođena plaćanja poreza u jurisdikciji gde je osnovana i karakteriše je visok stepen zaštite privatnosti podataka vlasnika i direktora.

IBC Belize se formiraju na osnovu „Belize International Business Companies Act“ zakona koji je inicijalno usvojen 1990. godine, a dopunjen 2000. godine. Ovaj zakon se smatra za jedan od najnaprednijih zakona koji regulišu offshore poslovanje. Belize IBC su idealne za internacionalno finansijsko poslovanje i investiranje.

Kompanije registrovane na Belizeu su izuzete od svih vrsta poreza; na dividende, prihode, zarade, kompenzacije i sve vrste kapitalnih prihoda i dobitaka. Takođe, ne postoji porez na imovinu, nasleđe ili poklon.

Nominovani servis se sastoji od nominovanog direktora i shareholdera. Korporativni i privatni nominovani servis je dostupan na Belizeu.

Kompanije na Belizeu nemaju obavezu da podnose izveštaje o vođenju knjiga, revizije niti da podnose finansijske izveštaje. Ipak, postoji obaveza internog čuvanja svih ulaznih i izlaznih faktura i izvoda banke (interno knjigovodstvo). Interno knjigovodstvo ne mora da se čuva na Belizeu. Mesto gde će se knjigovodstvo čuvati određuje klijent i ono nije dostupno javnosti.

  • Sertifikat o Formaciji
  • Memorandum & Articles of Association
  • First Minutes appointing the Directors and Shareholders
  • Share Sertifikat

Privatnost je jedna od najvećih prednosti kompanija na Belizeu. Prilikom inkorporacije, ni jedna informacija nije dostupna javnosti, uključujući vlasnike, direktora i krajnje vlasnike. Ove informacije ima samo registrovani agent koji je zakonom obavezan da pomenute informacije ne sme da otkrije.

Jedini dokument koji je dostupan javnosti je Memorandum and the Articles of Association

Kompanije na Belizeu ne mogu biti registrovane pod nazivom koji je identičan ili sličan sa već postojećom kompanijom na Belizeu. Takođe, kako na Belizeu postoji mogućnost rezervacije naziva, Registar će odbiti naziv ukoliko je isti već rezervisan.

Reči koje su zabranje i ne smeju se nalaziti u nazivu kompanije su: „Building Society“, „Chamber of Commerce“, „Chartered“, „Cooperative“, „Imperial“, „Municipal“, „Royal“ ili bila koja reč sličnog značenja.

Takođe, bez odgovarajuće licence nije moguće korstiti sledeće reči: „Assurance“, „Bank“, „Insurance“, „Trust“.

Za kompanije na Belizeu možemo asistirati prilikom aplikacije za otvaranje računa širom sveta. Banke sa kojima sarađujemo su pouzdane finansijske institucije sa velikim iskustvom u otvaranju i upravljanju, kako privatnih, tako i korporativnih računa. Naši klijenti imaju odličnu korisničku podršku, online bankarstvo, VISA i Master kartice, kao i druge usluge, kao što su factoring, transfer valuta, štedni račun i druge specijalizovane usluge banke.

UTISCI KLIJENATA

Šta naši klijenti misle o saradnji sa nama

Pružanje usluga našim klijentima, uključujući korporacije, privatne kapitalne kompanije, vladine organizacije, za nas predstavlja privilegiju.
Pozovite nas i pokrenućemo postupak otvaranja firme još danas ili zakažite konsultacije ako imate neke nedoumice
Poruka

Pošaljite nam poruku