Introducerea TVA-ului de 5% în Emiratele Arabe Unite

PDV U UAE

TVA în Emiratele Arabe Unite

Taxa pe valoarea adăugată (TVA) în Emiratele Arabe Unite este un concept nou în regiune. TVA intră în vigoare de la 1 ianuarie 2018 la o cotă standard de 5%. TVA-ul este un impozit indirect, sau taxa de consum, care se colectează în fiecare etapă de producție sau vânzare. TVA de 5% se aplică aproape tuturor bunurilor și serviciilor. Emiratele Arabe Unite, ca una dintre cele mai mari economii lider din Golf, au introdus o taxă pe valoarea adăugată cu scopul de a crește veniturile și de a reduce deficitul fiscal cauzat de prețul scăzut al petrolului din anii precedenți. TVA nu se aplică profiturilor personale și corporative. Impozitul pe profit în Emiratele Arabe Unite rămâne zero.

vat in dubai

Companiile offshore (RAK offshore) sunt scutite de TVA-ul nou introdus. Statutul dvs. de rezidență în Emiratele Arabe Unite este irelevant în acest caz. Locația în care este deschis contul companiei este, de asemenea, irelevantă. Dacă toate activitățile de afaceri ale companiei se desfășoară în afara Emiratelor Arabe Unite, nu trebuie să vă înregistrați pentru TVA. TVA se aplică activităților desfășurate în Emiratele Arabe Unite.

Dacă compania dvs. câștigă mai mult de 375.000 AED (aproximativ 82.000 EUR) pe an, dar acel venit provine din activități desfășurate în afara EAU, sunteți scutit de plata TVA.

Agenții înregistrați în Emiratele Arabe Unite care se ocupă de înființarea de companii și prestează alte servicii pentru companii offshore, de la 1 ianuarie 2018, trebuie să adauge TVA de 5% la toate facturile lor.

Află ce altceva putem face pentru tine…