Uvođenje PDV-a od 5% u UAE

PDV U UAE

PDV-a od 5% u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Porez na dodatu vrednost (PDV) u UAE je novi koncept u tom regionu. PDV je na snazi od 1. januara 2018. i to po standardnoj stopi od 5%. PDV je indirektni porez, ili porez na potrošnju, koji se prikuplja u svakoj fazi proizvodnje ili prodaje. PDV od 5% je primenljiv na skoro svu robu i usluge. Ujedinjeni Arapski Emirati, kao jedna od najvećih vodećih ekonomija Zaliva, su uvele porez na dodatu vrednost sa ciljem da povećaju prihode i smanje fiskalni deficit nastao zbog niske cene nafte tokom prethodnih godina. PDV se ne odnosi na ličnu i korporativnu dobit. Porez na dobit u UAE ostaje nula.

vat in dubai

Offshore kompanije (RAK offshore) su izuzete od novo uvedenog PDV-a. Vaš rezidentni status u UAE nije bitan u ovom slučaju. Lokacija gde je otvoren račun kompanije takođe nije bitan. Ukoliko se sve poslovne aktivnosti kompanije odvijaju van UAE, ne morate da se regustrujete za PDV. PDV se odnosni na aktivnosti koje se sprovode u UAE.

Ako vaša kompanija zaradi više od 375,000AED (oko 82,000EUR) na godišnjem nivou, ali ta zarada bude od aktivnosti koje su obavljenje van UAE, izuzeti ste od plaćanja PDV-a.

Registrovani agenti u UAE koji se bave osnivanjem kompanija i pružaju ostale usluge za offshore kompanije, od prvog januara 2018. godine moraju na sve svoje fakture da dodaju 5% PDV-a.

Saznajte šta još možemo da učinimo za vas…