Uvođenje PDV-a od 5% u Ujedinjene Arapske Emirate

PDV U UAE

Uvođenje PDV-a od 5% u UAE

Porez na dodanu vrijednost (PDV) u UAE novi je koncept u regiji. PDV je na snazi ​​od 1. siječnja 2018. po standardnoj stopi od 5%. PDV je neizravni porez ili porez na potrošnju koji se prikuplja u svakoj fazi proizvodnje ili prodaje. PDV od 5% primjenjuje se na gotovo svu robu i usluge. Ujedinjeni Arapski Emirati, kao jedno od najvećih vodećih gospodarstava u Zaljevu, uveli su porez na dodanu vrijednost s ciljem povećanja prihoda i smanjenja fiskalnog deficita uzrokovanog niskim cijenama nafte prethodnih godina. PDV se ne odnosi na osobnu i korporativnu dobit. Porez na dobit poduzeća u UAE ostaje nula.

vat in dubai

Offshore tvrtke (RAK offshore) oslobođene su novouvedenog PDV-a. Vaš rezidentni status UAE u ovom slučaju nije bitan. Također je nevažno mjesto gdje je otvoren račun tvrtke. Ako se sve poslovne aktivnosti tvrtke odvijaju izvan UAE, ne morate se registrirati za PDV. PDV se primjenjuje na aktivnosti koje se obavljaju u UAE.

Ako vaša tvrtka zarađuje više od 375.000 AED (oko 82.000 EUR) godišnje, ali je taj prihod ostvaren aktivnostima izvan UAE, oslobođeni ste plaćanja PDV-a.

Registrirani agenti u UAE koji se bave osnivanjem tvrtki i pružaju druge usluge za offshore tvrtke moraju od 1. siječnja 2018. na sve svoje fakture dodati 5% PDV-a.

Saznajte što još možemo učiniti za vas…